Vårfin i fransk manikyr

Godkväll på er :) Jag tänkte egentligen börja bloggandet imorgon men nu när jag ändå skulle måla naglarna i en fransk manikyr slog det mig att jag kunde dela med mig hur jag gör! Jag använder Depends manikyrset i videon.
 
Det finns säkert 100 olika tekniker för att få till manikyren och jag har hittat en som fungerar för mig. Istället för att röra handen som jag håller penseln i så rullar jag fingret (med nageln som ska målas)- för att få en jämn linje. Detta gör målandet av vänstra handen betydligt mycket lättare(!) du slipper skakandet som uppstår i handen! Fantastiskt!
 
I videon visar jag upp en fil och en buffkloss.. eller vad den nu heter..? Se till att fila och buffra naglarna innan målning, då sätter sig färgen jämnare. Jag hade redan gjort det därför filmar jag direkt från frekvensen då jag puttar nagelbanden inåt. Jag hoppas i alla fall att någon där ute som inte vågat sig på att måla manikyr på sig själv inser nu hur lätt det faktiskt är! Det är bara art öva :)
 
En till sak.. ordningen med färgerna är:
1) Ett lager basfärg i en naturlig rosa/beige ton över hela nageln, Låt torka!
2) Ett lager vit färg över nageltoppen, Låt torka!
3) Ett till lager med basfärgen som du använde tidigare. Låt torka ordentligt i minst 5 min!
4) Ett lager av en genomskinlig färg. Jag brukar dock hoppa det här steget då jag upplever att det genomskinliga nagellacket löser upp den vita färgen. Det brukar hålla fint ändå :)
 
Topzarna är till för att ta bort eventuell färg som kommit utanför! Just det klipper kom ej med. Häll lite aceton mot topzen och gnugga den sedan under/runt nageln för att göra rent :)
 
Sen är du klar! 
 
 
Sov så gott och glöm inte att dricka ett stort glas vatten innan läggdags! Det kommer göra susens för hela dig. Gör det till en vana.
 
/Carla 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0