Räkomelett

Hej på er!
Ikväll var jag sugen på en räkomelett, så jag gjorde en! Den är så himla god och den har knappt några kcal! På kvällarna föredrar jag alltid att äta något lätt och helst lite mindre. Till denna omelett åt jag till en ruculasallad med tomat och oliver.
 
Omelett:
2 ägg
2 msk mjölk
lite kryddor
lite dill
1 dl skalade räkor
- vispa allt
- häll ner smeten i en liten stekpanna
- när det har stelnat vänder du på omeletten
- häll ner räkorna så dem blir varma
-lägg över på en tallrik
 
Superlätt, megasnabbt och jättegott!
 

Härlig morgon

 
Godmorgon mina vänner! Hoppas att ni inte har glömt att ställa fram klockan en timme :)
I morse vaknade jag 08:00 av solstrålarna som trängde sig igenom mina persienner. Finns det något bättre sätt att vakna på? Hur som helst så bringar ett skönt uppvaknande med en skön inställning till dagen. (Därför är en god sömn så viktig!) Jag hoppade i mina träningskor och drog ut och joggade i 70 min! Så härligt! Jag joggade först ner till Nacka IP och sprang 15 varv runt. Fy vad jobbigt det blev efter 10e varvet men jag stod på mig och köttade 5 varv till. Jag hade lovat mig själv att springa 15 varv, då skulle jag göra det!
 
Jag är sjukt stolt över mig själv för 2 månader sedan så fick jag blodsmak i munnen och pulsen slog alldeles för fort efter endast 15 min joggning. Att känna resultat är den bästa belöningen man kan ge sig själv.
 
Nu har jag duschat av mig och förberett godaste frukosten! Den här smoothien är himmelskt god och superlätt att göra. Den är protein- och vitaminrik! Till Smoothien blir det två avokadomackor! Jag försöker äta en avokado varje dag. Det ger min hy och mitt hår en perfekt boost.
 
Smoothie:
1 dl hallon
1/2 banan
1/2 apelsin
2 generösa msk kvarg.
1 skopa proteinpulver
1 dl apelsinjuice 
 
(Egentlighet behövs inte apelsinjuicen då tillräcklig juice kommer från apelsinhalvan, däremot så föredrar jag att ha i lite mer vätska då jag tillsätter proteinpulver eftersom pulvret ger en mer krämig koncistens. Jag föredrar en mer rinnig smoothie. Vatten går annars också bra)
 
TIPS!
Det här receptet ger mycket mer än en portion. Jag skulle säga 2 generösa portioner. Spara det som blir över i en liten skål, täck med plastfolie, in i frysen! Om några timmar väntar en nyttig glass :)
 
 
   
 
Nu önskar jag er en fin dag!! Ut och rör på er i det härliga vädret. Hellre en PW på 15 min än ingenting alls :)
Senare idag tänkte jag dela med mig av mina favorit Abs and ass övningar som man lätt hinner göra innan duschen på morgonen!
 
/Carla
 

Vårfin i fransk manikyr

Godkväll på er :) Jag tänkte egentligen börja bloggandet imorgon men nu när jag ändå skulle måla naglarna i en fransk manikyr slog det mig att jag kunde dela med mig hur jag gör! Jag använder Depends manikyrset i videon.
 
Det finns säkert 100 olika tekniker för att få till manikyren och jag har hittat en som fungerar för mig. Istället för att röra handen som jag håller penseln i så rullar jag fingret (med nageln som ska målas)- för att få en jämn linje. Detta gör målandet av vänstra handen betydligt mycket lättare(!) du slipper skakandet som uppstår i handen! Fantastiskt!
 
I videon visar jag upp en fil och en buffkloss.. eller vad den nu heter..? Se till att fila och buffra naglarna innan målning, då sätter sig färgen jämnare. Jag hade redan gjort det därför filmar jag direkt från frekvensen då jag puttar nagelbanden inåt. Jag hoppas i alla fall att någon där ute som inte vågat sig på att måla manikyr på sig själv inser nu hur lätt det faktiskt är! Det är bara art öva :)
 
En till sak.. ordningen med färgerna är:
1) Ett lager basfärg i en naturlig rosa/beige ton över hela nageln, Låt torka!
2) Ett lager vit färg över nageltoppen, Låt torka!
3) Ett till lager med basfärgen som du använde tidigare. Låt torka ordentligt i minst 5 min!
4) Ett lager av en genomskinlig färg. Jag brukar dock hoppa det här steget då jag upplever att det genomskinliga nagellacket löser upp den vita färgen. Det brukar hålla fint ändå :)
 
Topzarna är till för att ta bort eventuell färg som kommit utanför! Just det klipper kom ej med. Häll lite aceton mot topzen och gnugga den sedan under/runt nageln för att göra rent :)
 
Sen är du klar! 
 
 
Sov så gott och glöm inte att dricka ett stort glas vatten innan läggdags! Det kommer göra susens för hela dig. Gör det till en vana.
 
/Carla 
 
 

VÄLKOMMEN TILL MIN NYA BLOGG!

Hej allihopa!
Det senaste inlägget postades för två år sedan vilket är lite komiskt. Jag är jättesugen på att börja blogga igen fast i en helt ny changer. Däremot tycker jag att det är roligt att ha kvar mina gamla inlägg hur knasiga dem än må kännas, men det ger det hela lite krydda, därför kommer jag inte radera dessa. Från och med detta inlägg börjar alltså min nya resa i livet, genom den här bloggen. Följ med!

 
RSS 2.0